Norge har held med at få udenlandske kriminelle sendt hjem

Danske politikere har i flere år forsøgt at få flere kriminelle udlændinge til at afsone deres straf i hjemlandet.

Men på trods af indsatsen lykkedes det kun at få sendt 30 udlændinge til afsoning uden for Danmark i 2014 og 34 året forinden.

I Norge har man mere held med øvelsen. Sidste år blev 63 udlændinge i norske fængsler overført til afsoning i deres hjemlande, og det er det højeste tal nogensinde.

Samlet set har det sparet det norske fængselsvæsen for 41.091 fængselsdøgn, da de 63 indsatte i gennemsnit havde 652 døgn tilbage af deres straf, da de dømte blev overført, skriver NTB.

- Det er meget glædeligt, at antallet af afsoningsoverførsler er steget det seneste år. Det er i tråd med de politiske retningslinjer, som kriminalforsorgen arbejder efter, og det frigør pladser i de norske fængsler, siger Marianne Vollan, direktør i Kriminalomsorgsdirektoratet, til NTB.

Polen topper med 15 indsatte listen over lande, som tog imod flest fanger fra Norge. 13 blev overført til Rumænien, 12 til Holland og ti til Litauen. Resten er fordelt på otte andre lande.

Det er ikke alle indsatte i norske og danske fængsler, der kan overføres til udlandet. En række kriterier skal være opfyldt for at kunne sende fanger af sted.

Ifølge en opgørelse fra Kriminalforsorgen i Danmark, som Fængselsforbundet offentliggjorde sidste år, er antallet af kriminelle tilrejsende til Danmark tredoblet på ti år fra 2004 til 2014.

Ifølge JydskeVestkysten er mere end halvdelen af de indsatte i flere syd- og sønderjyske fængsler og arresthuse udlændinge.

/ritzau/

Dagens Gossip