Norge har kurs mod medaljetabellens førsteplads

Skrevet af admin

18/02/2014

Mest læste i dag

Efter en halvskuffende indledning er vores nordlige naboer fra Norge godt på vej mod førstepladsen i medaljeoversigten ved vinter-OL i Sotji.

Tirsdag bød på guldmedalje i mændenes 15 kilometer jagtstart i skiskydning, og kort efter var de næste to medaljer i hus.

Jørgen Graabak og Magnus Hovdal Moan sørgede for norsk dobbeltsejr i den nordiske kombinerede konkurrence på stor bakke.

De lå henholdsvis nummer seks og syv efter skihopdelen, men med en stærk indsats i et vådt langrendsspor sørgede de for at føje en guld- og en sølvmedalje til hjemlandets samling.

Dermed er Norge oppe på syv guldmedaljer i alt, og det er kun Tyskland, der har overgået det.

Tyskerne har vundet otte guldmedaljer, men har til gengæld kun vundet tre sølv- og fire bronzemedaljer, mens nordmændene har taget henholdsvis fire andenpladser og syv tredjepladser.

Dermed er der udsigt til en bedre placering end ved OL i Vancouver, hvor Norge sluttede som fjerdebedste nation med ni guldmedaljer. Her blev værtsnationen Canada hyldet hele 14 gange fra øverste podieplads.

Norge er i øvrigt den mest vindende nation på alle tiders medaljetabel over de olympiske vinterlege, og det bliver der under alle omstændigheder ikke ændret på i Sotji.

Norge havde inden dette års OL vundet 107 guldmedaljer mod amerikanernes 87 på andenpladsen.

/ritzau/