Norge har kurs mod medaljetabellens førsteplads

Efter en halvskuffende indledning er vores nordlige naboer fra Norge godt på vej mod førstepladsen i medaljeoversigten ved vinter-OL i Sotji.

Tirsdag bød på guldmedalje i mændenes 15 kilometer jagtstart i skiskydning, og kort efter var de næste to medaljer i hus.

Jørgen Graabak og Magnus Hovdal Moan sørgede for norsk dobbeltsejr i den nordiske kombinerede konkurrence på stor bakke.

De lå henholdsvis nummer seks og syv efter skihopdelen, men med en stærk indsats i et vådt langrendsspor sørgede de for at føje en guld- og en sølvmedalje til hjemlandets samling.

Dermed er Norge oppe på syv guldmedaljer i alt, og det er kun Tyskland, der har overgået det.

Tyskerne har vundet otte guldmedaljer, men har til gengæld kun vundet tre sølv- og fire bronzemedaljer, mens nordmændene har taget henholdsvis fire andenpladser og syv tredjepladser.

Dermed er der udsigt til en bedre placering end ved OL i Vancouver, hvor Norge sluttede som fjerdebedste nation med ni guldmedaljer. Her blev værtsnationen Canada hyldet hele 14 gange fra øverste podieplads.

Norge er i øvrigt den mest vindende nation på alle tiders medaljetabel over de olympiske vinterlege, og det bliver der under alle omstændigheder ikke ændret på i Sotji.

Norge havde inden dette års OL vundet 107 guldmedaljer mod amerikanernes 87 på andenpladsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip