Norge henter vigtig sejr over Rumænien ved VM

10/12/2015

Norges kvindelige håndboldlandshold hentede torsdag aften den tredje sejr i træk ved VM i Danmark.

Nordmændene vandt 26-22 over Rumænien, der lige som Norge havde fire point før kampen i Arena Nord i Frederikshavn.

Norge førte 13-10 ved pausen, og tidligt i anden halvleg trak de regerende olympiske mestre og europamestre fra.

Rumænerne kom dog inden for en målforskel på tre mål i slutfasen, men den norske sejr var aldrig truet for alvor.

Cristina Neagu fra Rumænien blev kampens topscorer med otte mål, mens Nora Mørk lavede syv mål for Norge.

Sejren blev dog ikke stor nok for Norge i forhold til at passere Spanien, der ligger nummer to i gruppe D med seks point for fire kampe.

Norge har det samme antal point på tredjepladsen, men Spaniens målscore er tre mål bedre.

Netop Spanien er Norges modstander i den sidste gruppekamp, hvor holdene spiller om andenpladsen og en sandsynligvis lidt nemmere modstander i 1/8-finalerne.

På grund af målscoren vil Spanien snuppe andenpladsen med mindst uafgjort mod Norge.

Rusland, der tidligere torsdag vandt hele 42-19 over Kasakhstan, fører gruppen med otte point efter fire sejre.

Russerne er sikre på at vinde gruppen, fordi de har besejret både Norge og Spanien.