Norge leverer nyt flop i OL-stafet: Slået af Sverige

Nedturen vil ingen ende tage for de norske langrendsløbere ved vinter-OL i Sotji.

Lørdag leverede Norges kvindestafet en negativ kæmpeoverraskelse ved kun at blive nummer fem i stafetten, og heller ikke herrerne kan få skiene til at glide i det varme vejr på sortehavskysten.

Søndag leverede herrekvartetten et nyt norsk stafetflop ved at slutte på fjerdepladsen på 4x10 kilometer - en disciplin, hvor den store norske bredde plejer at komme til sin ret.

Men Norge var mere end et halvt minut fra bronzemedaljerne, og noget tyder på, at der igen var valgt en forkert smøring til de norske ski.

For at gøre det hele endnu værre var det igen ærkerivalen Sverige, der løb med sejren på en dag, hvor det norske topnavn Petter Northug i stedet for at kæmpe om guld måtte forsøge at begrænse skaderne på sidste tur.

De øvrige tre nordmænd havde alle tabt tid til de førende, og Norge var 59 sekunder efter svenskerne, da Northug blev sendt i aktion.

Det blev for meget for Northug, der ellers viste god moral og forsøgte at køre sig i position til en bronzemedalje, men måtte opgive til slut.

I stedet kom projektøren til at lyse på Marcus Hellner, der kørte sidste tur for svenskerne efter at have vist god form tidligere ved OL ved at hente sølv i skiathlon.

Svenskerne, der også vandt stafetguld i Vancouver for fire år siden, var ganske suveræne, da det hele skulle afgøres, og Hellner kunne i ro og mag glide i mål med 27 sekunder ned til værtsnationen, der vandt sølv under stor jubel.

Frankrig overraskede ved at tage sig af bronzemedaljen, mens Northug kørte ind som nummer fire 1,09 minut efter svenskerne.

/ritzau/

Dagens Gossip