Norge misser chancen for historisk EM-medalje

31/01/2016

Det lykkedes ikke for Norge at sikre sig landets første medalje nogensinde ved en slutrunde i herrehåndbold, da holdet søndag mødte Kroatien i bronzekampen ved EM i Polen.

Takket være en stærk afslutning sikrede det kroatiske mandskab sig en 31-24-sejr.

Med sejren tager Kroatien endnu engang bronze med hjem fra en slutrunde, hvilket også lykkedes for kroaterne ved EM i 2012, OL i 2012 og ved VM i 2013.

Bronzemedaljen betyder også, at Kroatien sikrer sig adgang til VM i 2017.

Det så ellers fint ud for nordmændene i de første minutter af kampen, hvor de to hold fulgtes ad frem til stillingen 6-6. Herefter gik i det i stå for træner Christian Berges mandskab, og Kroatien kunne med fem scoringer i træk sikre en føring på 11-6.

Ved pausen var stillingen 15-11 til de kroatiske håndboldherrer.

I anden halvleg fik Norge for mere gang i maskinen og takket være en række store redninger fra målmand Ole Erevik kunne fløjspiller Kristian Bjørnsen gøre det til 17-17.

Tættere på kom Norge dog ikke, og et par norske udvisninger i slutfasen betød, at kroaterne pludselig kunne trække fra igen. Det endte dermed med kroatisk 31-24-sejr.

Kroatiens fløjspiller Zlatko Horvat bidrog med otte scoringer, mens Norges dygtige playmaker Sander Sagosen blev norsk topscorer med fem mål.

Det var på forhånd en kæmpe overraskelse, at det norske mandskab havde fundet vej til semifinalen ved EM-slutrunden. Her mødte nordmændene Tyskland, hvor det blev til et nederlag i sidste sekund i forlænget spilletid.

Kroatien var kvalificeret til semifinalen takket være en storsejr over værterne fra Polen i sidste kamp i mellemrunden. Spanien blev dog for stor en mundfuld i semifinalen.

Derfor mødes Spanien og Tyskland i EM-finalen, der spilles søndag klokken 17.30.