Norge rejser sig og trækker Schweiz ned i VM-sølet

08/05/2016

Hvis nedrykningsskyerne trak sammen om det norske ishockeylandshold efter VM-nederlaget til Danmark, er de lettet en smule igen blot et døgn senere.

Nordmændene rejste sig søndag eftermiddag med en overtidssejr på 4-3 over Schweiz, der til gengæld har fået en dybt skuffende start på turneringen.

NHL-spilleren Andreas Martinsen scorede Norges sejrsmål i powerplay godt tre minutter inde i forlængelsen.

Det lignede endda en norsk sejr i ordinær spilletid helt indtil 10 sekunder før tid, hvor den schweiziske back Félicien Du Bois med et mægtigt slagskud reddede et point til sit hold med 3-3-scoringen.

Det var faktisk mere, end schweizerne kunne have forventet efter en halvdårlig præstation.

Holdet havde enormt svært ved at fastholde pucken i den norske zone, og selv om Schweiz havde klart flest skud på mål, var det de færreste af dem, der bød på reelle udfordringer for Lars Volden i Norges mål.

Schweizerne kom ellers tidligt foran på Samuel Walsers powerplayscoring, men det var kun i første periodes første halvdel, schweizerne havde noget, der kunne ligne et overtag.

Nordmændene fornemmede hurtigt, at der var noget at hente i kampen, og de burde have sikret sig alle tre point, da de gik fra anden periode med en 3-1-føring.

Med nederlaget har Schweiz fået en skidt start på VM. I premieren tabte holdet til Kasakhstan efter straffeslag, og nu står VM-sølvvinderne fra 2013 med to point efter to kampe mod nogle af gruppens formodet dårligste hold.

Næste opgave for schweizerne bliver mødet med Danmark på tirsdag. Samme dag skal Norge op imod Kasakhstan.