Norge slår Kroatien og har EM-skæbnen i egne hænder

06/09/2015

Norge står med gode kort på hånden for at sikre sig en billet til EM-slutrunden i Frankrig.

Efter en 2-0-sejr hjemme mod Kroatien på to mål af Malmö FF-angriberen Jo Inge Berget indtager Norge en af de to øverste pladser i gruppe H uanset resultatet af Italien-Bulgarien senere søndag.

Norge hoppede med sejren forbi Kroatien og kan selv afgøre, om holdet skal kvalificere sig til EM ved at vinde sine to sidste kampe. Nordmændene fik også revanche for en 1-5-lussing, da holdene mødtes i Kroatien.

Det holdt ellers hårdt for tilskuerne i Oslo, hvor hjemmeholdet ikke har formået at score i de seneste tre hjemmekampe. Første halvleg lagde nemlig fra land i samme målløse stil, og begge hold virkede tilfredse med det lave tempo og de få chancer.

Kampbilledet ændrede sig dog totalt fra anden halvlegs start, da Malmö-angriberen Jo Inge Berget fik fat i en nedfaldsbold efter et norsk frispark midt på kroaternes banehalvdel.

Den tidligere Celtic-angriber svigtede ikke, og han scorede dermed sit første landskampsmål i seks forsøg.

Herefter kom der mere gang i hjemmepublikummet og tempoet i kampen blev også højere, mens hjemmeholdet kom til at sidde mere på tingene.

Med tyve minutter tilbage var den så gal igen for de kroatiske gæster, da Jo Inge Berget satte Kroatiens anfører, Darijo Srna, med en skudfinte, hvorefter Vedran Corluka rettede afslutningen af, så bolden kunne gå i mål til 2-0.

Herefter stod der Norge på det hele inde på banen, mens tilskuerne også for alvor vågnede op fra den døs, som første halvleg havde lullet hele stadion ind i.

Mens bølgen gik lystigt på Ullevaal Stadion kunne Norge sætte tre sikre point ind på kontoen, så totalen nu lyder på 16 point efter otte kampe.

Kroatien har 15 point for lige så mange kampe, mens Italien kan vippe Norge af førstepladsen senere søndag aften, når italienerne tager imod Bulgarien.