Norges ambassadør meldes dræbt i Pakistan

Norges ambassadør i Pakistan er angiveligt blevet dræbt ved et helikopterstyrt i det nordlige Pakistan. Det siger en talsmand fra den pakistanske hær på Twitter ifølge flere internationale medier. Norge har ikke bekræftet oplysningen fra officielt hold.

Pressevagt i det norske udenrigsministerium Astrid Sehl siger til den norske avis Aftenposten, at man er i fuld gang med at få klarhed over informationerne fra Pakistan.

- Vi kan hverken bekræfte eller afkræfte noget om det her, siger hun til Aftenposten.

Angiveligt er den filippinske ambassadør i Pakistan også omkommet ved styrtet.

Den nedstyrtede helikopter var én ud af tre, der ifølge det norske nyhedsbureau NTB skulle flyve en delegation af udenlandske diplomater fra 37 forskellige lande og deres følge til området Gilgit-Balistan, der ligger omkring 500 kilometer nord for hovedstaden, Islamabad.

Ifølge NTB kan det norske udenrigsministerium ikke bekræfte, om den norske ambassadør var om bord i helikopteren, der styrtede ned, eller om han var i en af de to andre.

Ifølge flere internationale medier skal seks mennesker være omkommet ved styrtet. Helikopteren havde 17 mennesker om bord - seks pakistanere og 11 udlændinge.

Den pakistanske avis The Express Tribune skriver på sin netudgave, at den norske ambassadør, Leif H. Larsen, og Filippinernes ambassadør, Domingo D. Lucenario Jr, har mistet livet ved helikopterstyrtet.

Hustruerne til den indonesiske og den malaysiske ambassadør skal også være blandt de omkomne, mens de to piloter angiveligt ligeledes er døde.

Den polske og hollandske ambassadør var ligeledes med om bord på helikopteren, men de er tilsyneladende sluppet med livet i behold.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt, skriver The Express Tribune, der havde en journalist med om bord på en af de andre helikoptere.

/ritzau/

Dagens Gossip