Norges justitsminister afviser Scandinavian Star-undersøgelse

Den oplyser den norske justitsminister ifølge Nettavisen.no.

»Det er Rigsadvokaten, der afgør, om der foreligger nye oplysninger, som kan give grund til at genoptage politiefterforskningen,« siger Faremo ifølge Nettavisen.no.

En gruppe af overlevende og efterladte har skrevet til både justitsminister Grete Faremo og statsminister Jens Stoltenberg med krav om, at regeringen pålægger norsk og dansk politi at gå sammen om at genåbne efterforskningen af branden.

I april fremlagde en selvbestaltet ekspertgruppe nye beviser for, at det ikke - som det hidtil har været hævdet af politiet - kunne have været den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen, der stod bag branden.

Ekspertgruppen peger i stedet på en gruppe af besætningsmedlemmer, som angiveligt hjalp branden med at sprede sig på skibet. Ifølge ekspertgruppen var det formentlig bestilt arbejde fra skibets reelle ejer, et amerikansk selskab, som kort før branden havde overforsikret skibet.

Hos den danske støtteforening til ofre for Scandinavian Star-branden siger formanden Mike Axdal, at både den norske og den danske rigsadvokat er inhabile i sagen.

»De (den norske og den danske rigsadvokat, red.) har behandlet genoptagelsesspørgsmålet så mange gange, og jeg kan på afgørelserne se, at det er afskrift på afskrift af tidligere afgørelser. De har aldrig efterprøvet de nye oplysninger,« siger Mike Axdal med henvisning til, at rigsadvokaten i både Danmark og Norge tidligere har afvist at genoptage sagen.

Støtteforeningen har af samme årsag valgt at politianmelde den danske rigsadvokat for ikke at have udført sit arbejde korrekt i forbindelse med sagen.

Mike Axdal mener, at Folketinget bør iværksætte en uvildig kommissionsundersøgelse.

»Jeg kan ikke se andre muligheder, hvis vi skal til bunds i sagen,« siger han.

Støtteforeningen vil på et pressemøde lørdag klokken 12 i PH-caféen i København fremlægge nye oplysninger omkring Scandinavian Star-branden. Oplysninger, der ifølge Axdal, »styrker og bekræfter mistanken om forsikringssvindel«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip