Norges mullah Krekar afviser terroranklager fra Italien

I Norge afviser islamisten mullah Krekar anklager om, at han har været med til at planlægge terrorangreb.

Ved et retsmøde fredag i Oslo sammenlignede mullah Krekar sig med Egyptens afsatte præsident og hævdede, at alle anklager mod ham er falske.

- Der er samme situation her og i Egypten. Der er tale om falske anklager. Vær så venlig at sætte en stopper for det her, sagde han ved retsmødet, hvor han blev afhørt sammen med to andre mænd, som er sigtet i sagen.

Mullah Krekar havde forinden fremsat støtteerklæringer til det muslimske broderskab og Muhammed Mursi, som blev afsat som Egyptens præsident under et militærkup i 2013.

De italienske myndigheder begærer Krekar udleveret i forbindelse med en terrorefterforskning.

I Norge har Politiets sikkerhedstjeneste begæret mullahen varetægtsfængslet i tre uger efter henvendelsen fra Italien.

Krekar og to andre mænd blev torsdag anholdt og sigtet for at være med i en terrorgruppe. Mullahen sad allerede fængslet for drabstrusler, da Italien torsdag fremsatte de nye sigtelser.

De italienske myndigheder mener, at Krekar har beordret en 42-årig til at danne sin egen gruppe, som skulle angribe mål i Europa.

- Gruppen var en såkaldt sovende celle i Holland, skriver den norske avis Dagbladet.

Den 59-årige Krekar, som egentlig hedder Najmuddin Faraj Ahmad, leder ifølge italienske efterretninger det internetbaserede terrornetværk Rawti Shax (Ny Kurs).

I alt blev 17 personer i fem lande anholdt torsdag ved en koordineret aktion.

Flere norske politikere har sagt, at de ser det som positivt, hvis den kontroversielle islamist udleveres til Italien - hvis de juridiske spilleregler overholdes.

Krekar har boet i Norge siden 1991. Han kom som irakisk kurdisk kvoteflygtning, og hans kone og fire børn er norske statsborgere.

Mullah Krekar blev for knap to uger siden idømt halvandet års fængsel i Oslo for at have truet en kurder med døden på norsk tv.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip