Norges prinsesse Märtha Louise skal skilles: "Livet kører ikke på skinner"

Prinsesse Märtha Louise af Norge og Ari Behn skal skilles efter 14 års ægteskab, oplyser det norske kongehus.

- Livet kører ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfaret. Men allertydeligst bliver det nu, hvor livet har gjort nogle krumspring for os, som vi aldrig havde forudset. I disse dage går vi fra hinanden. Vi afslutter ægteskabet, men forbliver sammen i forældreskabet, siger Märtha Louise i en pressemeddelelse.

Prinsessen beder om, at familien får fred og ro til at komme igennem den sårbare situation.

Parret giftede sig 24. maj 2002. Sammen har de tre døtre - Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah - på henholdsvis 13, 11 og 7 år.

Prinsessen bliver boende i Lommedalen, mens Ari Behn vil bosætte sig i børnenes nærområde.

Forældrene skal deles om forældremyndigheden, og børnene skal fortsætte på deres skoler.

Märtha Louise oplyser i pressemeddelelsen, at hun og Ari Behn gennem længere tid har forsøgt at redde deres ægteskab, men at de er vokset for langt fra hinanden til, at det kan lade sig gøre.

- Det er forfærdeligt at opleve, at der ikke er mere, vi kan gøre, udtaler hun.

- Vi føler skyld, fordi vi ikke længere kan skabe den trygge fælles havn sammen, som vores børn fortjener. Men vi håber og tror, at vi kan holde fast i venskabet gennem det, der nu ligger foran os, siger prinsessen.

Det norske kongepar skriver i en meddelelse fra hoffet, at det er "smertefuldt og trist", at deres ældste datter nu skal skilles fra sin mand.

- Der er mange som berøres, når et ægteskab går i opløsning, lyder det i udtalelsen fra dronning Sonja og kong Harald V.

- Vi er glade for Ari og taknemmelige for alt, vi som familie har oplevet sammen. Vi vil have et godt forhold til Ari også i fremtiden.

Märtha Louise er nummer fire i arvefølgen i Norge.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip