Norges svar på PET: Ekstremister hverver flygtninge

Skrevet af admin

02/06/2015

Mest læste i dag

Fortvivlede og sårbare flygtninge bliver forsøgt hvervet af islamistiske ekstremister i Norge, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST), der er den norske pendant til Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Flere kilder har bekræftet over for norske Dagbladet, at islamistiske ekstremister har været aktive i at forsøge at hverve flygtninge, som er blevet placeret i modtagecentre i dele af Østlandet i Norge.

- Det er et scenarie, som vi er opmærksomme på, siger informationschef Martin Bernsen fra PST til Dagbladet.

Der findes ifølge nyhedsbureauet NTB flere eksempler på, at personer, der har fået både asyl og opholdstilladelse i Norge, senere er blevet en central del af det radikaliserede islamistiske miljø i Norge.

Hvervehistorien kommer, dagen efter at Dagbladet skrev, at PST skulle have forhindret op mod ti formodede terrorister fra Islamisk Stat og Nusra Fronten i at komme til Norge forklædt som FN-kvoteflygtninge.

- Vi kan ikke give nogen garantier. Vores frygt er, at en eller flere terrorister, vi ikke kender til, alligevel formår at komme til Norge, lyder det fra Martin Bernsen.

PST opdagede angiveligt de terrormistænkte under rejser til Mellemøsten.

Tidligere ventede sikkerhedstjenesten med at tjekke flygtningenes baggrund, til de var landet i Norge. Nu gøres det arbejde, inden flygtningene bliver sendt til landet.

/ritzau/NTB