Normal togdrift over Limfjorden omsider i sigte

Jernbanebroen blev voldsomt beskadiget i marts sidste år, da et finsk containerskib sejlede ind i broen, og siden har man arbejdet på at rette skaderne. Det arbejde forventes færdigt i slutningen af april.

»Der skal ikke herske tvivl om, at der allerede burde have kørt tog over Limfjorden igen, men nu er vi så langt med de sidste tekniske tilpasninger og justeringer af den nye broklap og den gamle bro, at vi kan sætte dato for genåbningen af Jernbanebroen til fuld normal togdrift - det bliver den 29. april,« oplyser Jesper Hansen, administrerende direktør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Ved påsejlingen sidste år fik broen og broklappen alvorlige skader, og det første stykke tid kunne der hverken sejles under eller køres over broen.

»Over de kommende uger afslutter vi justeringen af broklappen og den bropille, hvor den skal monteres, så også den del lever fuldt op til de tekniske og kvalitetsmæssige krav. Når det er på plads, så kan broklappen blive sejlet ud og monteret.«

Åbningen af broen har været længe undervejs, og arbejdet har taget længere tid, end man først regnede med. Det beklager Banedanmark-direktøren.

»Det har været en meget sej omgang, ikke mindst for passagererne, der har og fortsat må tage bussen over Limfjorden, og det har på ingen måder været acceptabelt,« siger Jesper Hansen.

Dagens Gossip