Normeringen i daginstitutioner skal under lup

Regeringen og Enhedslisten vil have bedre styr på, hvor mange pædagoger der rent faktisk er omkring børnene i landets daginstitutioner.

Ifølge den finanslovaftale, som parterne indgik søndag, lægger man nu op til et opgør med den metode, man hidtil har opgjort daginstitutionernes normeringer efter.

Den nye metode - som forventes at ligge klar inden udgangen af næste år - skal ifølge finanslovteksten resultere i "en retvisende årsstatistik for normeringer i dagtilbud".

Beslutningen om at tælle antallet af pædagoger på en mere retvisende måde kommer, efter at regeringen og Enhedslisten sidste år afsatte 500 millioner kroner til bedre normeringer i landets daginstitutioner.

Efter aftale med kommunerne blev pengene efterfølgende sat af til at "højne kvaliteten".

Ifølge indenrigsminister Margrethe Vestager (R) omfatter den nuværende statistik ikke kun institutionernes pædagoger, men også det køkkenpersonale og de eventuelle pedeller og vikarer, der er tilknyttet institutionerne.

Og det er for bredt, mener hun.

- Vi vil gerne have et bedre grundlag for at diskutere, hvor mange voksne er der egentlig sammen med vores børn, siger Margrethe Vestager.

Spørgsmål: Er der ikke noget retvisende billede af normeringerne i dag?

- Vi har i hvert fald ikke syntes, det var godt nok. Man har jo statistik i forvejen, så det er jo ikke fuldstændig uberørt land. Vi vil bare gerne tættere på, siger hun.

Hos Enhedslisten håber man, at den nye statistik vil vise et behov for at indføre minimumbemanding i daginstitutionerne.

- Vi får et mere præcist billede af normeringen, og forhåbentlig vil det gøre, at kommunerne og regeringen får øjnene op for, at der er faktisk et problem, og at normeringen ikke er så skønmalet, som det fremstår i dag, siger partiets børneordfører, Rose Lund.

 

Dagens Gossip