Norrköping vinder svensk guld foran Göteborg-danskere

31/10/2015

IFK Göteborg-danskerne Søren Rieks, Jakob Ankersen og Mads Albæk må nøjes med andenpladsen i den svenske titelkamp.

I sidste spillerunde måtte den danske trio se Allsvenskans førerhold fra IFK Norrköping tage guldet med en udesejr over Malmö FF på 2-0.

Sæsonen sluttede med uafgjort for Göteborg, der på hjemmebane spillede 2-2 mod Kalmar. Albæk reducerede umiddelbart før pausen for værterne med en scoring direkte på hjørnespark, inden danskeren med et mål i slutfasen udlignede til slutresultatet.

Lørdagens resultater betyder, at Norrköping vinder titlen med 66 point - tre point mere end Göteborg og fem mere end AIK Stockholm.

Norrköping kunne selv afgøre sin skæbne, og betingelserne blev en hel del nemmere for sæsonens store overraskelse, da Malmö-angriberen Markus Rosenberg blev udvist efter blot fem minutter for en hævnaktion.

Gæsterne fra Norrköping fik hurtigt sat sig på kampen, og efter en halv time kunne ligatopscorer Emir Kujovic bringe de senere guldvindere i front efter stærkt forarbejde fra islandske Arnor Traustason.

Traustason, der kort forinden havde haft et skud på overliggeren, erobrede bolden, og efter en solotur spillede han Kujovic fri. Angriberen lagde sikkert bolden fladt forbi Johan Wiland i Malmö-målet til 1-0.

På samme tidspunkt var Göteborg kommet bagud mod Kalmar, der førte 1-0 efter en scoring fra Tobias Eriksson. Fem minutter før pausen øgede Papa Diouf til 2-0 for gæsterne, hvilket betød, at guldet efterhånden syntes langt væk fra Göteborgs tre danskere.

Mads Albæk gav sit hold en livline tre minutter inde i første halvlegs overtid, da han drejede et hjørnespark direkte i mål til 1-2.

Små 10 minutter før slutfløjt udlignede den tidligere FC Midtjylland-spiller til 2-2, men i Malmø var der dog intet, der tydede på, at Norrköping skulle give sejren fra sig.

Et kvarter før slutfløjt blev hjemmeholdet reduceret til ni spillere, da indskiftede Franz Brorsson gik alt for hårdt ind i en tackling.

Lidt senere scorede Arnor Traustason til 2-0, og så kunne jublen bryde løs blandt de omkring 6000 medrejsende Norrköping-fans, der havde taget turen til Malmø.

Det er 13. gang, at Norrköping vinder det svenske mesterskab.