Norsk avis: Bankchef havde kendskab til skattely-praksis

Skrevet af admin

12/04/2016

Mest læste i dag

En af de øverste direktører i DNB, en af Norges største finanskoncerner, havde i fem år kendskab til, at datterselskabet DNB Luxembourg hjalp kunder med at etablere selskaber i Seychellerne, der er kendt som et sted, hvor skatten ikke er særlig høj.

Det skriver den norske avis VG ifølge nyhedsbureauet NTB.

Terje Turnes, som direktøren hedder, er i dag koncerndirektør for risikostyring, men var en del af ledelsen af datterselskabet i Luxembourg fra 2005 til 2010 og var ifølge VG's interne kilder i DNB fuldt ud klar over, hvordan kunder blev hjulpet med at oprette selskaber i skattely.

Oplysningerne står i kontrast til dem, som DNB's topchef, Rune Bjerke, er kommet med den seneste uge. Han har sagt, at den nuværende koncernledelse ikke vidste noget om sagen.

Kilder i DNB bekræfter dog over for VG, at Terje Turnes, havde kendskab til sagen.

DNB Luxembourg lavede i 2005 en plan, der åbnede for, at kunder kunne oprette selskaber i lavskattelande. Planen blev opdateret i 2006.

- I denne periode var der flere planer, som blev sendt til den daværende ledelse i DNB Luxembourg. Ledelsen i DNB Luxembourg har bestået af repræsentanter for DNB's norske organisation i en årrække, sagde Rune Bjerke mandag på en pressekonference.

Men på trods af, at en af disse repræsentanter ifølge VG i dag er med til at lede DNB's koncern i Norge, er der ikke meget, der tyder på, at sagen får personlige konsekvenser for Terje Turnes.

- Det, at sætte gang i en heksejagt eller personjagt, synes jeg er mindre vigtigt end at lære af de forhold, som gjorde, at denne praksis blev etableret, sagde Bjerke mandag.

Det er ikke lykkedes norske medier at få en kommentar fra topchefen til VG's nye oplysninger.

/ritzau/NTB