Norsk chokstart knækker dansk ishockeylandshold

07/11/2015

Efter to sejre over henholdsvis Frankrig og Ungarn fik de danske ishockeyherrer armene ned igen, da det gjaldt ligeledes ubesejrede Norge i den sidste kamp ved firenationersturneringen i Stavanger.

Nordmændene sejrede med 4-1 og vandt dermed turneringen på hjemmebane med maksimumpoint, mens Danmark blev nummer to.

Danmark fik en elendig start på kampen, da Norge kom i front efter blot 53 sekunders spil, og efter tre minutter og 28 sekunder var den gal igen, da værtsnationen fordoblede føringen.

Dermed var det øjeblikkeligt op ad bakke for landstræner Jan Karlssons tropper, men kort inden afslutningen på første periode reducerede Steffen Frank til 1-2 og bragte nyt liv i de danske sejrschancer.

Midtvejs i anden periode scorede værterne dog igen, og kampen blev endegyldigt afgjort i tredje periodes 11. minut, da Norge scorede til 4-1 i powerplay.

Det danske mandskab indeholdt mange spillere fra landsholdets periferi, mens alle NHL-stjerner og andre store navne stod over i turneringen.