Norsk dyrepoliti med første varetægtsfængsling: 19-årig mishandlede og dræbte kat

En 19-årig mand fra den nordnorske by Trondheim er blevet varetægtsfængslet i to uger, efter han er blevet sigtet for to overtrædelser af den norske dyreværnslov. 

Manden blev anholdt den den 27. august, efter han havde udøvet grov vold og aflivet en anden persons kat. Dagen efter blev han varetægtsfængslet. 

- Sagen opstod efter en anmeldelse fra en privatperson. I anmeldelsen blev den sigtede navngivet, siger politiadvokat ved Sør-Trøndelag Politidistrikt, Tina Marielle Værnes, ifølge TV2.no.

- Politiet anser sagen som alvorlig og speciel - både på grund af måden katten blev aflivet på, men også på grund af den gentagelsefare, der foreligger, når det drejer sig om lignende handlinger og voldshandlinger af alvorligere karakter, skriver politiet i en pressemeddelse, ifølge tv2.no. 

Selvom den 19-årige kun er varetægtsfængslet i to uger, vil politiet kræve ham fængslet indtil han skal for retten, når den nuværende frist er udløbet. 

Den sigtede erkender sig skyldig i at have aflivet katten, men derudover har mandens forsvarer ingen kommentarer til sagen. 

Sør-Trøndelag er det første politidistrikt i Norge, der har fået et dyrepoliti, og denne sag er første gang, de får sat en dyremishandler bag tremmer. 

- Dette er den første sag, hvor det har været aktuelt at varetægtsfængsle en gerningsmand, siger Tina Marielle Værnes. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip