Norsk fange surfede ud af fængslet

Skrevet af admin

05/08/2015

Mest læste i dag

En ung mand har taget utraditionelle midler i brug for at forkorte sit fængselsophold på øen Bastøy i Oslofjorden i det sydlige Norge.

Den 23-årige menes nemlig at have padlet to kilometer fra fængselsøen til fastlandet.

Onsdag morgen opdagede personalet på fængselsøen, at den indsatte var forsvundet.

Først ledte fængselsbetjente efter den undslupne fange på øen, og da han ikke blev fundet, efterlyste politiet ham internt.

Siden blev et surfbræt og en spade opdaget på en nærliggende bred, og politiet mener, at tingene er efterladt af den unge udbryder.

- Vi har fundet et surfbræt og en spade i området syd for Horten, som kan knyttes til Bastøy. Så vi tror, at han er kommet over på denne måde, siger kriminalchef Åshild Jahre fra lokalpolitiet i den nærliggende by Horten.

Manden afsonede en straf for en sædelighedsforbrydelse, og politiet leder efter ham både i området nær fængslet og i det område i Norge, som han kommer fra.

Men den undslupne fange er ikke umiddelbart farlig for sine omgivelser, oplyser politiet.

- Politikredsen, der tidligere har haft med manden at gøre, er underrettet og vil søge på relevante adresser, siger Åshild Jahre fra lokalpolitiet i Horten.

Fængslet på Bastøy er et åbent fængsel, som råder over hele øen. De indsatte har mulighed for at bevæge sig rundt på øen i dagtimerne.

Den forsvundne fange blev sidst set på fængselsøen tirsdag aften.

/ritzau/NTB