Norsk kaptajn: Jeg så manden med leen

De norske fodboldjenter er lykkelige efter sejren over Danmark, som blev slået 5-3 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. De trætte nordmænd var pressede i slutningen af kampen, men kan nu juble over en plads i EM-finalen.

- Dette er et af de største øjeblikke i mit fodboldliv, siger den stolte norske landstræner, Even Pellerud, efter dramaet i Norrköping torsdag aften.

Nordmændenes anfører, Ingvild Stensland, kan heller ikke få armene ned.

- Det er helt fantastisk. Jeg kan ikke beskrive det. Jeg så manden med leen, men nu føles det bare utroligt godt, siger hun.

Nordmændene kan især tilskrive sejren deres keeperhelt, Ingrid Hjelmseth, som leverede storspil og reddede to straffespark.

Nu bliver målvogteren hyldet, og selv statsminister Jens Stoltenberg roser Hjelmseth og resten af hendes mandskab:

- Gratulerer, nu går vi efter guld, skriver han på sin Twitter-profil.

Ifølge Aftenposten har de norske jenter masser af erfaring med at spille fodboldfinaler. Med torsdagens straffesparks-sejr over Danmark spiller de sig i deres niende finale, når man kigger på både EM, VM og OL.

Sidste gang var til EM i 2005, hvor nordmændene blev slået 3-1 af Tyskland. Det er netop tyskerne, der venter i søndagens mesterskabsfinale på det udsolgte Friends Arena ved Stockholm. Stadionet har plads til 50.000 tilskuere.

/ritzau/NTB

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip