Norsk kronprinsepar besøger pårørende til helikopterofre

Det norske kronprinsepar og statsminister Erna Solberg besøger lørdag eftermiddag det center for pårørende, der er oprettet efter helikopterulykken ved Turøy ud for Bergen fredag, hvor 13 mennesker formodes dræbt.

Centret er oprettet på Scandic Bergen Airport Hotel. Her vil kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsministeren blive budt velkommen af koncernchef i Statoil Eldar Sætre.

Den norske kongefamilie har desuden aflyst sit besøg i Sverige lørdag i anledning af den svenske konge, Carl Gustafs, 70-års fødselsdag på grund af ulykken.

Der var 13 mennesker om bord i helikopteren, da den styrtede ned ved Turøy vest for Bergen fredag middag. 11 mennesker er fundet døde, mens eftersøgningen efter de sidste to fortsat er i gang, skriver nyhedsbureauet NTB.

Blandt de 13 mennesker var 11 nordmænd, en brite og en italiener. En var ansat hos Statoil.

Selskabets koncernchef siger lørdag, at Statoil er en virksomhed i dyb sorg.

- Vi oplevede i går en af de værste ulykker på norsk jord og i vores selskabs historie. Statoil er i øjeblikket en virksomhed i dyb sorg, og vi tænker også meget på vores berørte samarbejdspartnere. I dag er vi én familie, som står sammen om industrien, siger Eldar Sætre.

- Vi sætter også stor pris på, at kronprinseparret vil besøge centret for pårørende. Det viser, at hele landet står sammen med de berørte familier, tilføjer han.

Helikopterens rotor fløj af umiddelbart inden styrtet. Det er dog fortsat uvist, hvad der helt præcist fik helikopteren til at styrte ned.

Under et pressemøde lørdag morgen oplyser det norske kriminalpoliti, Kripos, at identificeringen af ofrene kan tage op mod fem dage.

- Arbejdet er meget krævende og vil være afsluttet inden for fem dage, siger Per Angel fra Kripos' id-enhed.

Det er tidligere blevet rapporteret, at 11 af de 13 mennesker om bord i helikopteren er blevet fundet. Det vil politiet i Bergen dog ikke bekræfte.

- Vi har ikke sagt noget om, hvor mange der er blevet fundet, siger stabschef Gustav Landro fra politiet i Bergen.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip