Norsk landsholdslæge afviser Aalborgs Sagosen-kritik

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Norges landsholdslæge, Thomas Torgalsen, afviser Aalborg Håndbolds kritik af tavsheden om Sander Sagosens skade under EM.

Aalborg-direktør Jan Larsen har kaldt det "en skandale", at den danske topklub ikke blev informeret om Sagosens brud på hånden.

Tavsheden fra den norske EM-lejr betød, at Aalborg blev frataget en mulighed for at lede efter en erstatning før transfervinduets lukning.

Thomas Torgalsen mener ikke, at han burde have underrettet Aalborg om playmakerens skade.

- Nej, det synes jeg ikke. Han (Sagosen, red.) ønskede ikke, at nogen fik noget at vide om skaden, og det måtte jeg respektere. Dette er en sag mellem Sagosen og Aalborg, siger landsholdslægen til NTB.

Den norske lejr blev klar over playmakerens skade onsdag og lod alligevel Sagosen spille EM-semifinalen mod Tyskland og bronzekampen mod Kroatien. Man vurderede, at der kun var en lille risiko for, at skaden kunne forværres.

- Jeg diskuterede det med to erfarne ortopæder i Norge, som så på røntgenbillederne.

- Vi tog ikke beslutningen med hænderne på ryggen, siger Thomas Torgalsen.

Aalborg-direktør Jan Larsen fortalte tidligere mandag til Ritzau, at det ikke er Sagosens ansvar at informere klubben om den slags.

- Sander tænker kun på at spille håndbold, så det har ikke noget med ham at gøre, men Norge kunne godt have informeret os. Vi skulle nok holde tæt med det, sagde Aalborg-direktøren.

/ritzau/