Norsk landstræner: Det har været en fantastisk rejse

Den norske målvogter Kari Aalvik Grimsbø knuste sin hollandske kollega Tess Wester i keeperduellen i søndagens VM-finale.

Det endte med et vildt norsk målshow og en stensikker 31-23-sejr. Det stod 20-9 til Norge ved pausen.

Wester reddede blot et af de første ti norske forsøg. Med tolv redninger på de 17 første skudforsøg var Grimsbø omvendt tilbage på sit højeste niveau. Og hun fortsatte med superspillet i hele kampen.

- Kari viste vejen og lavede nogle fantastiske redninger. Efter hver redning løftede resten af truppen sig, siger den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, til NTB.

Han var rørt over det, holdet havde præsteret i hele VM-turneringen på dansk grund.

- Det har været en fantastisk rejse. Det har været krævende, men utrolig skægt, siger han.

På tribunen i Herning sad en af verdens bedste herrespillere og nød det norske spil.

- Jeg er imponeret over Norge. De spiller hurtigt, laver få fejl, har et meget godt forsvar og en super keeper, siger franske Nikola Karabatic.

Præsidenten i Det Internationale Håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa, var begejstret efter at have set søndagens finale.

- Det var den bedste kamp ved VM. Norge har domineret kvindehåndbolden i mange år. Det er lækkert at se på, siger Moustafa.

Det var Norges 17. mesterskabsfinale siden gennembruddet med VM-bronze i 1986. I 1992 tabte de norske kvinder sin første finale - mod Sydkorea ved OL i Barcelona. /ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip