Norsk langrendsstjerne er knaldet for doping

Skrevet af admin

20/07/2016

Mest læste i dag

Den norske langrendsstjerne Martin Johnsrud Sundby har fået to måneders karantæne efter at have forbrudt sig mod antidopingreglementet.

Det oplyser Norges Skiforbund på en pressekonference i Oslo ifølge NTB.

31-årige Sundby har vundet den samlede World Cup og den prestigefyldte Tour de Ski tre gange på stribe og har to olympiske medaljer på sit cv.

To gange i sæsonen 2014-15 testede han positiv for et astmapræparat, som står på den forbudte liste.

Nordmanden var i første omgang blevet frikendt af Det Internationale Skiforbund (FIS), men er nu blevet dømt i en appelsag hos sportsdomstolen CAS.

Norges Skiforbund tager ansvaret for sagen, fordi forbundet ikke fandt det nødvendigt at søge om dispensation til at benytte astmamedicinen.

- Vi er skuffet over dommen, og mener den rammer Martin på en urimelig måde, siger præsidenten for Norges Skiforbund, Erik Røste, i en pressemeddelelse.

- Behandlingen af sagen har afdækket, at reglerne er uklare. Vores erfarne landsholdslæge har ment, at han har behandlet Martin indenfor reglementet.

- For Norges Skiforbund er det vigtigt at understrege, at Martin har fulgt rådet fra skiforbundets læge, som han er pålagt i landsholdskontrakten, og selv er uden skyld i det der er sket, lyder det fra skipræsidenten.

CAS oplyser i en pressemeddelelse, at Sundby slipper med to måneders karantæne, fordi der var en medicinsk begrundelse for at bruge præparatet salbutamol, og forseelsen bliver betegnet som "mild".

Martin Johnsrud Sundby har nu fået frataget sine resultater fra to løb, henholdsvis 13. december 2014 og 8. januar 2015.

Han er uforstående over for dommen.

- Det har været hårdt for mig og mine nærmeste i de halvandet år, hvor undersøgelsen har været i gang.

- CAS' dom er svær at forstå. CAS slår fast, at reglen er uklar, og at jeg ikke har gjort meget galt. Alligevel bliver jeg straffet hårdt, siger Martin Johnsrud Sundby.

/ritzau/