Norsk politi har fundet bortført Hvidovre-pige i god behold - far anholdt

Siden mandag har en treårig pige fra Hvidovre været efterlyst, men nu oplyser politiet, at pigen er fundet i god behold i nærheden af Lillehammer i Norge.

Norsk politi har samtidig anholdt pigens 37-årig far, der ifølge politiet har bortført pigen, som han ikke har forældremyndighed over.

Det er pigens mor, der har forældremyndigheden over barnet, og politiet har behandlet sagen som et forsøg på langvarig frihedsberøvelse og for unddragelse af forældremyndigheden.

- Vi er rigtig glade for, at pigen er fundet i god behold. Det har været en meget intens og effektiv efterforskning, og det er et super arbejde af norsk politi, siger politikommissær Hans Tonnesen fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Politiet gik tirsdag i medierne med sagen, efter at pigen forsvandt fra en adresse på Byvej i Hvidovre-bydelen Avedøre mandag. Her meldte politiet ud, at pigen var i behandling og havde brug for medicin.

- Hun har ikke haft sin medicin med, så den har hun ikke kunnet få. Men der har været en læge for at kigge på hende, og ifølge lægen har hun det godt, siger Hans Tonnesen.

Faren bortførte ifølge politiet pigen i en mørkeblå VW Transporter, og efterfølgende er han og pigen kommet til Norge. Hvordan det nærmere er foregået, ønsker Hans Tonnesen ikke at fortælle.

Politikommissæren oplyser, at man har haft manden efterlyst via en såkaldt nordisk arrestordre, og at det er den, som danner grundlag for, at han nu er anholdt.

- Det har vi ikke villet melde ud, for han har ikke skullet vide, at han ville kunne blive anholdt, fortæller Hans Tonnesen.

Den 37-årige mand vil nu formentlig blive frihedsberøvet i Norge, og siden skal han overgives til politiet i Danmark.

Når dansk politi har hånd på manden, vil han blive præsenteret for sigtelserne mod ham. De vil formentlig være identiske med, hvad politiet har meldt ud, nemlig unddragelse af forældremyndighed samt forsøg på langvarig frihedsberøvelse.

Dernæst skal anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi tage stilling til, om der er grundlag for at kræve manden varetægtsfængslet, eller om han skal løslades.

Et krav om varetægtsfængsling vil blandt andet kunne begrundes i en frygt for, at manden på fri fod vil kunne forstyrre politiets videre efterforskning, eller at han igen vil flygte til udlandet.

I sidste ende vil det i givet fald blive op til en dommer ved Retten i Glostrup at afgøre om et eventuelt krav om varetægtsfængsling skal imødekommes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip