Norsk politi har fundet ‘hundredevis af billeder’ af afhuggede hoveder på flygtninges mobiltelefoner

Den norske efterretningstjeneste PST har i løbet af efteråret modtaget hundredevis af meldinger om bekymrende fund hos asylansøger.

Det handler primært om billeder og video på asylansøgernes mobiltelefoner. Det skriver norske VG.

Materialet indeholder billeder og videoer af henrettelser og billeder af personer, som holder afskårne hoveder og hænder. Derudover er der også billeder af døde børn.

Desuden er der også fundet flag, symboler og tegn, som norsk politi mener at kunne forbinde til den terrororganisationen Islamisk Stat eller andre terrorgrupper.

Der kan dog være flere grunde til, at visse asylansøgere har sådan noget materiale på sig. De behøver ikke være hverken forbrydere eller terrorister, mener Erik Haugland, der er leder for PST’s asylenhed.

- Der kan være flere årsager til, at man har sådanne billeder. Man kan have været et vidne og have ønsket at kunne vise, hvad man har set eller man har været taktisk og har symboler, der er knyttet til organisationer, som kontrollerer områder, man passerer igennem. Det, som ser alarmerende ud, kan have andre forklaringer end støtte til terrororganisationer, siger han.

Udfordringen for sikkerhedstjenesten er, at det er praktisk taget umuligt at opdrive efterretninger på personerne.

Læs også: 23-årig mistænkes for at give 20.000 kroner til Islamisk Stat

- Vi kan ikke kontakte lande som Syrien og Irak for at tjekke, hvad de eventuel har, og i tillæg kan der være usikkerhed knyttet til identiteten, forklarer Erik Haugland videre.

Siden efteråret har norsk politis udlændingeenhed og udlændingedirektørat set sig nødsaget til at lave et “mini-register” over asylansøgerne på rund af den store tilstrømning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip