Norsk politileder sigtet i stor hashsag

En norsk politimand, der er havde en betroet post og var spydspids i kampen mod organiseret kriminalitet, er blevet sigtet for grov korruption.

- En stor hashsag synes at have udløst efterforskningen af den ledende politimand Eirik Jensen, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Den 56-årige politimand blev anholdt mandag morgen, da han var på vej på arbejde.

Korruptionsanklagerne mod ham sættes ifølge norske medier i forbindelse med en hashsag, hvor der blev fundet 90 kilo hash i et privat hjem sammen med en stor pengesum.

Ifølge efterforskningsleder Liv Øyen i Specialenheden for politisager er der bestyrket mistanke mod politimanden, som nægter sig skyldig.

– Vi skal nu til at gennemføre en efterforskning for at få belyst sagen, siger Øyen til NTB.

En anden person i sagen blev anholdt før jul sidste år, da der blev fundet 90 kilo hash og et millionbeløb i kontakter i hans hjem.

Det er ikke blevet offentliggjort, hvilke konkrete sigtelser, der er rejst mode den ledende politimand, som var spydspids i flere interne sager i politistyrken.

Eirik Jensen har i en årrække været en betroet medarbejder i Oslo, hvor han blandt andet har ledet et bandeprojekt og været rådgiver i politimesterens strategiske stab.

– Dette er en meget alvorlig og frygtelig trist sag, siger politimester Hans Sverre Sjøvold om sagen.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip