Norsk politileder sigtet i stor hashsag

En norsk politimand, der er havde en betroet post og var spydspids i kampen mod organiseret kriminalitet, er blevet sigtet for grov korruption.

- En stor hashsag synes at have udløst efterforskningen af den ledende politimand Eirik Jensen, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Den 56-årige politimand blev anholdt mandag morgen, da han var på vej på arbejde.

Korruptionsanklagerne mod ham sættes ifølge norske medier i forbindelse med en hashsag, hvor der blev fundet 90 kilo hash i et privat hjem sammen med en stor pengesum.

Ifølge efterforskningsleder Liv Øyen i Specialenheden for politisager er der bestyrket mistanke mod politimanden, som nægter sig skyldig.

– Vi skal nu til at gennemføre en efterforskning for at få belyst sagen, siger Øyen til NTB.

En anden person i sagen blev anholdt før jul sidste år, da der blev fundet 90 kilo hash og et millionbeløb i kontakter i hans hjem.

Det er ikke blevet offentliggjort, hvilke konkrete sigtelser, der er rejst mode den ledende politimand, som var spydspids i flere interne sager i politistyrken.

Eirik Jensen har i en årrække været en betroet medarbejder i Oslo, hvor han blandt andet har ledet et bandeprojekt og været rådgiver i politimesterens strategiske stab.

– Dette er en meget alvorlig og frygtelig trist sag, siger politimester Hans Sverre Sjøvold om sagen.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip