Norsk satsning kiksede i EM-nedtur mod kyniske Ungarn

15/11/2015

Et velorganiseret ungarsk hold vandt søndag aften 2-1 hjemme over Norge i de to landes andet playoff-opgør.

Ungarn er dermed klar til EM-slutrunden i fodbold i 2016 med en samlet 3-1-sejr.

Forud for søndagens opgør havde den norske landstræner Per-Mathias Høgmo taget konsekvensen af 0-1-nederlaget i første kamp. Han overraskede således ved at lave hele tre ændringer i startopstillingen i forhold til det første opgør.

Blandt andre startede det 16-årige stortalent Martin Ødegaard inde, og det samme gjorde Molde-spilleren Mohamed Elyounoussi.

I kampens start sad Norge fint på spillet, men nordmændene havde utrolig svært ved at komme til chancer mod et godt organiseret ungarsk hold.

Efter et kvarter blev det så for alvor svært for nordmændene. Her blev en lang bold sendt op mod Ungarns Tamas Priskin, der efter et par gode træk kom fri til skud og drejede bolden op i det lange hjørne til 1-0.

Største norske chance kom sidst i første halvleg, da forsvarsspilleren Even Hovland headede på den ungarske stolpe efter et hjørnespark.

I pausen måtte den norske træner sande, at hans satsning med Ødegaard og Elyounoussi ikke gav pote, og de blev begge skiftet ud og erstattet af Marcus Pedersen og Andre Helland.

I anden halvleg var det Ungarns tur til at ramme træværket, da den ungarske stjerne Balázs Dzsudzsák sendte et skud på overliggeren efter 57 minutters spil.

Mod kampens slutning fik Norge en smule overtag, men de få chancer, der opstod, tilfaldt både nordmændene og ungarerne.

Med cirka ti minutter tilbage faldt afgørelsen, da norske Markus Henriksen scorede selvmål og gjorde det til 2-0 til Ungarn.

Norge nåede med omkring fem minutter tilbage af kampen at reducere til 1-2, men det kunne ikke ændre resultatet, og dermed er Ungarn den 21. nation, der kvalificerer sig til EM-slutrunden i Frankrig.