Norsk skakgeni tager teten i VM-finalen

De fire første partier i VM-finalen i skak endte uafgjort mellem norske Magnus Carlsen og favoritten Viswanathan Anand fra Indien.

Men lørdag bragte Magnus Carlsen sig foran med 4-2 i kampe, efter at han også havde vundet fredag aften.

Med to sejre i træk har Magnus Carlsen et solidt greb om VM-titlen, da han bare skal vinde 2,5 point mere for at snuppe den samlede sejr. En sejr giver et point, mens remis giver et halvt point.

Lørdagens sjette duel så længe ud til at ende remis, selv om Magnus Carlsen havde fordel af at have en bonde mere på brættet.

Vendepunktet kom i Anands 60. træk, da den regerende verdensmester flyttede sit hvide tårn til A4. Det viste sig at være et dumt træk, og nordmanden udnyttede det straks til sin fordel og vandt partiet efter 67 træk.

På den efterfølgende pressekonference forklarede Magnus Carlsen, at han havde udtænkt en snedig plan, som gav bonus.

- Jeg lagde en lille fælde, og han gik i den, lyder det selvsikkert fra Magnus Carlsen.

Inderen har ifølge den norske avis VG ikke besejret Magnus Carlsen siden december 2010. Det ligner efterhånden en norsk VM-titel, selv om Anand styrede mod sejren lørdag eftermiddag og kunne have udlignet.

- Det er typisk Magnus. Alle troede, at partiet ville ende i remis, men han fortsatte med at knokle på og vandt til slut, siger Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til NRK, Norges DR.

Partiet varede i fem timer, og Anand erkender, at han ikke spillede op til sit bedste.

- Jeg begik en stor fejl. Det er et frygteligt nederlag, men jeg kan ikke andet end at fortsætte og gøre mit bedste, siger Anand.

Det var første gang, at Magnus Carlsen slog inderen med sorte brikker.

/ritzau/

Dagens Gossip