Norsk skilegende dropper karrierestop og sigter mod OL

Skrevet af admin

05/04/2016

Dagens topnyheder

Trods sine 42 år er den norske skiskytte Ole Einar Bjørndalen endnu ikke klar til at indstille sin succesfulde karriere.

Den 20-dobbelte verdensmester meddelte tirsdag på et pressemøde i Oslo, at han har sat kikkerten mod 2018, hvor der er vinter-OL i Sydkorea.

- Det er logisk, at jeg kører på til 2018. Alt kan ske, men det er det, der er planen, siger Ole Einar Bjørndalen ifølge VG.

Den levende legende har ellers flere gange annonceret, at et karrierestop var nært forestående.

Både OL for to år siden og denne sæsons VM på hjemmebane kunne have været oplagt som ramme for en storstilet afsked, men Bjørndalen er endnu ikke klar til at sætte skiene i redskabsrummet og hænge geværet op over pejsen.

- Både jeg og andre følte vel, at 2014 var en endestation, men så fik jeg succes med to OL-guldmedaljer. Da bestemte jeg mig for at køre videre - mod eksperternes råd, siger Ole Einar Bjørndalen ifølge nyhedsbureauet NTB.

- Nu er vi kommet til 2016, og jeg er 42 år gammel. Ændringen er, at alle eksperter og professionelle mener, at jeg skal fortsætte. Og nu er jeg faktisk enig med dem, siger han.

Den tilsyneladende uopslidelige nordmand har tilhørt verdenseliten i mere end to årtier og har otte OL-guldmedaljer i sin enorme samling af præmier, hvor man også finder 44 VM-medaljer af forskellig karat.

Senest demonstrerede han, at niveauet fortsat er højt ved at vinde en guld-, to sølv- og en bronzemedalje ved VM i Oslo i begyndelsen af marts.

/ritzau/