Norsk sprinter vinder 2. etape i Post Danmark Rundt

Skrevet af admin

05/08/2015

Dagens topnyheder

Norske Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) vandt onsdag 2. etape i Post Danmark Rundt efter en massespurt i Aarhus.

Trods mange angrebsforsøg i afslutningen sluttede det med en samlet front, og her var nordmanden ikke overraskende først over målstregen.

Edvald Boasson Hagen kørte en lang spurt, og det kunne ingen af konkurrenterne svare på. Søren Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) blev bedste dansker på tredjepladsen, mens Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) krydsede målstregen som nummer fire.

I den samlede stilling fører den hollandske Astana-rytter Lars Boom fortsat.

Onsdagens etape var den længste i Post Danmark Rundt i nyere tid, og strakte sig over 235 kilometer fra Ringkøbing til Aarhus.

Inden det sluttede i norsk triumf, markerede en håndfuld danskere sig.

Blandt andre 20-årige Mathias Krigbaum (Team Post Danmark). Han var en del af et udbrud, men med 70 kilometer tilbage drog han på togt alene, og han fik et forspring på to og et halvt minut til hovedfeltet.

Han blev dog hentet af en trio af forfølgere, men den samlede kvartet var fortid 32 kilometer fra mål, efter flere af favoritterne på skift havde forsøgt at køre væk fra hovedfeltet.

Cult Energy-rytteren Martin Mortensen prøvede gang på gang at stikke af sted, men han kunne ikke slå hul. Også Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) viste initiativ i front.

Etapen sluttede med de klassiske rundstrækninger i Aarhus, og her viste mange angrebslyst i en livlig afslutning.

Lidt mere end syv kilometer fra mål stak en anden Cult Energy-rytter, Rasmus Guldhammer, af, og han slog et hul. Inden den sidste rundstrækning på knap fem kilometer havde han et forspring på 14 sekunder. Men det var spist to kilometer senere.

Så var det Magnus Corts (Orica-Greenedge) tur til at forsøge sig, men han blev indhentet på løbets sidste kilometer, hvorefter sprinterne blev kørt i stilling til at kæmpe om etapesejr. Få sekunder efter kunne Boasson Hagen strække armene i triumf.

/ritzau/