Norsk stats-tv sender live strikkemaraton fredag aften

Hvis du hører til blandt de danske seere, der er stået af Vild Med Dans-toget, så er der hjælp at hente hos vores naboer mod nord på den norske statsejede tv-kanal NRK 2.

Kanalen lægger gaderne øde, når de fredag aften fra klokken 20.00 viser strikkemaraton på direkte tv. Her vil der være mulighed for at få gode råd til nålearbejde og tips til, hvordan man strikker en overdækning til sin Harley Davidson-motorcykel.

- Vi dykker dybt ned i strikkeverdenen, og fra midnat sætter vi tempoet ned, hvis det overhovedet bliver muligt.

- Seerne bliver vidner til, hvordan ærmet på en sweater bliver længere og længere. Det bliver fascinerende - men virkelig mærkeligt, siger Rune Møklebust, der er tv-producer på NRK til Reuters.

Norge er i forvejen kendt for deres noget specielle tv-udsendelser. I februar sendte de 12 timer live-tv om brænde med gode råd om opbevaring og trækløvning, samt en debat om hvorvidt barken skulle vende opad eller nedad.

NRK er samtidig indehaver af verdensrekorden for den længst varende liveudsendelse, hvor flere millioner seere zappede over på kanalen. I 134 timer kunne man følge et krydstogtskib sejle langs den norske kyst op til Arktis.

Endnu et rekordforsøg er på programmet fredag aften, når dysten "fra fåreryg til menneskeryg" skydes i gang. Den nuværende rekordholder er det australske hold The Merriwa Jumbucks, der på fire timer og 51 minutter har klippet et får og strikket en trøje.

Strabadserne vil fortsætte natten igennem, så de personer, der først når hjem foran fjernsynet, når frigivelsen af julebryggen er fejret, kan nå at nyde tv-udsendelsen. Maratonnet slutter klokken 13.00 lørdag.

Er du ikke blandt de heldige, der kan modtage NRK på dit tv, så frygt ej. Kanalen vil for første gang sende globalt via deres hjemmeside og med et kommentarfelt på engelsk.

Med strikkeshowet er det NRK's håb at tage "slow tv" op på et helt nyt niveau. Men nordmændene stopper ikke her. Næste projekt er allerede i støbeskeen, forsikrer producerer Rune Møklebust.

/ritzau/Reuters/

Dagens Gossip