Norsk stregkæmpe er fri for nerver inden VM-finale

Søndag skal der kåres en ny verdensmester i kvindehåndbold i Herning, da de forsvarende mestre fra Brasilien blev sendt ud tidligere.

På den ene side står overraskelsen Holland og på den anden forhåndsfavoritterne Norge, der to gange tidligere har løftet trofæet - senest i 2011.

Ved den lejlighed var Györ-stregspilleren Heidi Løke også med, og med et CV, der desuden tæller tre EM-titler og en OL-guldmedalje fra 2012, skal der mere end en VM-finale til at frembringe nervøsitet hos hende.

- Jeg er egentlig meget rolig. Dem, der kender mig godt, vil måske sige, at jeg er lidt for rolig, lyder det fra Heidi Løke til det norske nyhedsbureau NTB.

Den 33-årige stregspiller har efterhånden prøvet det meste inden for håndbold, men en finale er trods alt ikke hverdag.

- Det er det her, man arbejder og træner for og lægger tid og kræfter i. Man skal glæde sig. Hallo, det er det her, som er sjovt, siger Løke.

I finalen står Løke og holdet over for VM's bedste målvogter i skikkelse af hollænderen Tess Wester, der hidtil har stået med 45 i redningsprocent.

Men heller ikke det får Heidi Løke til at ryste på hånden.

- Vi tænker ikke så meget på det (Westers redningsprocent, red.). Vi forbereder os som mod alle andre modstandere, og der kigger vi også på målvogterne, forklarer Heidi Løke.

Hollands bedste VM-resultat er en femteplads i 2005, så kvinderne fra tulipanlandet er allerede sikret det bedste resultat nogensinde.

Norge blev første gang verdensmester i 1999. Ved den slutrunde tabte nordmændene faktisk sensationelt i gruppespillet til netop Holland, som den gang var langt fra verdenstoppen i kvindehåndbold.

/ritzau/

Dagens Gossip