Norsk træner forsvarer satset spillervalg i EM-fiasko

Norge blev søndag aften sendt hjem fra Ungarn med et 1-2-nederlag og måtte derfor sige farvel til EM-deltagelse i 2016.

Den norske landstræner Per-Mathias Høgmo havde forud for kampen foretaget en række overraskende ændringer i startopstillingen i forhold til landenes første opgør.

Men det var ikke nogen satsning, sagde Høgmo efter kampen til norsk tv.

- Man kan altid diskutere det, men lige nu er ikke tiden til store analyser. Vi ønskede at åbne dem op og spille gennem dem, men det lykkedes vi ikke særlig godt med i første omgang, lød det fra Høgmo ifølge den norske avis VG.

- Det var ikke en satsning. Vi valgte spillere, som er i god form, og vi havde lagt en strategi, som vi troede på, sagde Høgmo.

Norge har ikke deltaget i en slutrunde siden EM i 2000. Med søndagens nederlag er det dermed den ottende kvalifikationsturnering i træk, hvor nordmændene ikke formår at kvalificere sig.

– Vi havde et brændende ønske om at komme til EM. Det mål har vi haft siden 2000, men i otte kvalifikationer i træk er det ikke lykkes. Men vi har spillet en god kvalifikation med et ungt hold.

- Vi har meget, vi kan udvikle, og vi har et godt udgangspunkt, som vi kan tage med ind i VM-kvalifikationen. Vi er ikke glade for vores præstation her, men vi kører videre som sædvanlig, sagde Høgmo.

Der var sket tre ændringer i den norske startopstilling, og blandt de spillere, der startede inde, var det 16-årige supertalent Martin Ødegaard.

– Vi blev taget lidt på sengen. De kæmpede lidt mere end os, og de vandt de fleste dueller. Derfor blev det svært for os, sagde Ødegaard ifølge VG efter kampen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip