Norsk veteran vinder traditionsrigt styrtløb i Wengen

Skrevet af admin

16/01/2016

Dagens topnyheder

Den norske skiløber Aksel Lund Svindal fortsætter sin forrygende sæson på World Cup-pisterne.

Lørdag noterede den 33-årige tempokører sig for en af karrierens mere mindeværdige sejre, da han i tiende forsøg endelig vandt det prestigefyldte styrtløb på Lauberhorn i Wengen.

På en tåget dag med ustabilt vejr og to afbrydelser undervejs smadrede Svindal med startnummer 22 alle konkurrenters tider, da han strøg i mål tiden 1.48,79 minutter. Det var halvandet sekund bedre end Klaus Kröll, der havde sat hidtil bedste tid.

Siden kom Hannes Reichelt dog tæt på, da han strøg i mål kun 0,19 sekund langsommere end nordmanden, men heller ikke han formåede altså at ødelægge festen for Svindal, der nu har i alt 31 sejre i World Cuppen.

- Det føles dejligt at vinde her, for jeg har flere gange været tæt på. Med tanke på de ustabile forhold var det ikke den bedste dag at vinde på, men jeg håber alligevel, at jeg vandt fortjent, siger Aksel Lund Svindal til nyhedsbureauet NTB.

Lauberhorn hører til blandt styrtløbernes store pejlemærker og er normalt World Cuppens længste udfordring på mere end fire kilometer, når vejret tillader løberne at gennemføre den fulde distance.

Svindals sejr på det berømte bjerg er Norges første, siden Lasse Kjus gjorde det samme i 1999.

Sejren betyder også, at Aksel Lund Svindal avancerer til førstepladsen i kampen om den samlede World Cup.

Han har i alt samlet 816 point og overhaler dermed slalomspecialisten Marcel Hirscher fra Østrig, der har skrabet 801 point sammen.

Stillingen kan dog nå at ændre sig mange gange endnu, for der resterer fortsat 26 World Cup-afdelinger, inden sæsonen bliver blæst af 20. marts i St. Moritz.

/ritzau/