Norske bryllupper hitter på vestjysk herregård

Norske brudepar er begyndt at holde deres fest på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland. De kommer sammen med deres gæster fredag, gifter sig lørdag og rejser hjem søndag. Den trafik skal nu gøres meget større, mener Holstebro Kommune.

Det danske turistkontor i Oslo ser derfor på mulighederne for vestjysk bryllupsturisme sammen med Holstebro Kommune. I fjor giftede to norske par sig på Nørre Vosborg vest for Holstebro. I år er det sket fem gange. Nu skal det være mange flere.

Omgivelserne på Nørre Vosborg rummer romantik på enhver måde. Marketingchef Anne Cathrine Aasen fra VisitDenmark i Oslo bekræfter, at mange nordmænd holder bryllup i udlandet. Blandt andet på grund af meget høje priser på norske hoteller. Derfor kan festen holdes billigere, selv om hele selskabet skal rejse til Danmark.

Det vil give langt mere omsætning i Vestjylland, hvis nordmænd gifter sig her:

- Det giver meget mere omsætning i Danmark, end at to turister lejer cykler i tre dage i Vestjylland, siger erhvervskonsulent Mikael Oddershede fra Holstebro Kommunes Enhed for Erhvervs- og Turismeudvikling.

En delegation fra Holstebro mødtes for nylig med VisitDenmark i Oslo i forbindelse med et vestjysk eksportfremstød i den norske hovedstad. Med olieindtægterne er Norge ved at udvikle sig til et af verdens mest velhavende lande, og mange familier har råd til at investere i store bryllupper.

En ny norsk hjemmeside om bryllupper har på kort tid fået 100.000 brugere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip