Norske piloter i SAS genoptager arbejdet

Strejken blandt de norske piloter i luftfartsselskabet SAS er slut, oplyser leder i Norsk Cockpitforbund Rune Sundland til det norske nyhedsbureau NTB.

Konflikten mellem SAS og Norsk Cockpitforbund brød ud, da piloterne forlod forhandlingerne om en ny kollektivaftale sidste torsdag.

- Disse tarifforhandlinger har været meget udfordrende, men vi har nu landet en aftale, siger Rune Sundland fra Norsk Cockpitforbund, der har forhandlet på vegne af den norske pilotforening NSF.

Aftalen med SAS skal nu til afstemning blandt medlemmer af pilotforeningen.

SAS må torsdag aflyse tre langdistanceflyvninger fra København i forbindelse med de norske piloters strejke, der altså nu er slut. I starten strejkede 6 norske piloter, men det tal steg hen over weekenden til 17.

- Forhandlingerne er et bevis for, at vi sammen med pilotforeningerne tager et ansvar for at sikre skandinaviske arbejdsforhold og en fremtid for piloter i SAS, siger koncernchef i SAS Richard Gustafson i en pressemeddelelse.

SAS har nu indgået aftaler med de svenske og danske piloter samt alle de norske, der er organiseret i to fagforeninger.

De danske piloter blev enige med SAS om en ny overenskomst allerede 1. april, og sidste uge blev også de svenske piloter enige med SAS om en ny aftale.

Der var optræk til, at de svenske piloter ville gå i strejke. Forhandlingerne gik i overtid, men til sidst blev parterne enige.

NTB erfarer, at aftalen, som SAS har indgået med resten af de norske piloter torsdag, er identisk med den, som piloterne sagde nej til i første omgang. Nu bliver der ifølge NTB nedsat et udvalg, som skal se på forholdene.

Den nye kollektivaftale er gældende fra 1. april og et år frem, oplyser SAS.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip