Norske vælgere foretrækker Stoltenberg som statsminister

Skrevet af admin

22/12/2013

Dagens topnyheder

For første gang siden valget i oktober er Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, den foretrukne statsminister i Norge. Det viser en meningsmåling i den norske avis Dagbladet.

37 procent af vælgere ser gerne, at Stoltenberg er statsminister, hvilket er tre procentpoint flere end i september.

- Det er dejligt, at så mange mennesker har tillid til Arbeiderpartiet og mig. Jeg tror, at mange ser os som den vigtigste modkraft til en politik for øget ulighed i Norge, og det er jo rigtigt, siger Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Høyre-lederen Erna Solberg, som i efteråret blev valgt til ny statsminister i Norge og dermed væltede Jens Stoltenberg af posten, får opbakning fra 32 procent af vælgerne.

Dermed er hun faldet tilbage med hele ni procentpoint fra september, hvor hun var vælgernes klare favorit.

Blandt Høyres egne vælgere er hun den foretrukne statsminister hos 59 procent - 18 procentpoint færre end i målingen, der blev lavet i september før valget.

Selvom vælgerne foretrækker Stoltenberg som statsminister, betyder det ikke, at de mener, at Solberg gør et dårligt stykke arbejde.

Meningsmålingen viser, at et klart flertal på 54 procent mener, at hun gør det godt. Kun tre procent synes, at hun gør et dårligt stykke arbejde.

Jens Stoltenberg tabte valget til Erna Solberg i oktober efter otte år som Norges statsminister.

/ritzau/NTB