Northsidel bremser vokseværket

For hvert år der er gået, siden Northside Festival kom til verden i 2010, er den århusianske musikbegivenhed vokset.

I år varede festivalen tre dage, havde tre scener og 25.000 betalende gæster. Og det format bliver fastholdt til næste år.

Det oplyser festivalen samtidig med, at den præsenterer det største overskud i sin historie.

- Vi har tidligere luftet idéen om at udvide kapaciteten med omkring 10.000 gæster for at få mulighed for at tilføje en fjerde scene og præsentere endnu mere musik, forklarer festivalens talsmand John Fogde i en pressemeddelelse.

- Men efter at have været i dialog med vores gæster har vi besluttet, at Northside skal beholde sin nuværende størrelse, og at vi i stedet skal bruge energien på at forbedre det eksisterende område, fortæller John Fogde.

På årets festival havde Northside for første gang tre scener med musik, hvilket betød at publikum for første gang havde valget mellem flere samtidige koncerter.

Det har efterfølgende udløst en debat på festivalens Facebook-side, hvor publikummer har klaget over, at koncerterne overdøvede hinanden.

Kritikken til trods nåede festivalen i år sit hidtil bedste økonomiske resultat.

Festivalen forventer et overskud på cirka seks millioner kroner, hvilket kan dække det tab på 2,5 millioner, som sidste års festival resulterede i.

- Dette giver et godt fundament til at forbedre forhold for publikum og mulighed for at skabe endnu mere indhold og atmosfære på pladsen til næste år, oplyser festivalen.

Northside forventer snart at kunne offentliggøre oplysninger om billetsalg og musik til næste års festival, der finder sted fra den 13. til den 15. juni 2014.

I år havde festivalen Nick Cave & The Bad Seeds, Arctic Monkeys og The Knife blandt hovednavnene.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip