Norwegian åbner USA-ruter fra København

Fra foråret 2014 vil Norwegian flyve direkte mellem Københavns Lufthavn og de amerikanske storbyer Los Angeles og New York. Det meddeler det norske lavprisselskab tirsdag.

Ud over de to københavnske ruter er der fem andre langruter i støbeskeen - det fra de to andre Skandinaviske hovedstæder Oslo og Stockholm. Samtidig øger Norwegian frekvensen på nogle langdistanceruter, deriblandt turen mellem København og Fort Lauderdale, Florida.

Dermed sætter Norwegian handling bag ordene om en større langrutesatsning, der blev luftet i forbindelse med, at lavprisselskabet lagde ordrer på Boeings 787 Dreamliner-fly. Norwegian har indtil videre fået leveret to af slagsen, men flere er på vej. Og de er alt andet lige forudsætningen for langrutedriften.

Mens SAS dermed må notere sig øget konkurrence, så er der en part, der er særdeles tilfreds med udviklingen. Københavns Lufthavn mener, at lufthavnen kun bliver styrket af de nye tilbud.

»JFK og Los Angeles har været de største u-servicerede ruter ud af København, og med ét slag sikrer Norwegian, at vi får dem på kortet, og det er vi naturligvis glade for,« siger Thomas Woldbye, administrerende direktør Københavns Lufthavn, ifølge Norwegian og tilføjer:

»De to nye ruter forbedrer rejsemulighederne betragteligt for de mange nordeuropæere, der har Københavns Lufthavn som deres foretrukne udgangspunkt i regionen.«

Det er ikke bare lufthavnen og Norwegian, der kan spinde guld på de nye flyvninger, hvis de bliver en succes. Den øgede trafik vil også kunne mærkes økonomisk i København, lyder det fra lufthavnen.

I en pressemeddelelse tirsdag skriver Københavns Lufthavn, at de nye direkte ruter ventes at ville sende endnu 33.000 amerikanske turister til Danmark om året - og de ventes at ville bruge sammenlagt 61 millioner kroner.

Dagens Gossip