Norwegian flytter piloter til nye datterselskaber

Norwegians norske datterselskab, Norwegian Air Norway, etablerer tre nye datterselskaber for sine piloter i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

Samtidig overfører flyselskabet sine skandinaviske piloter til de nye datterselskaber, oplyser selskabet i en meddelelse.

- Etableringen af de nye selskaber Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden er et forsøg på at give piloterne i hvert enkelt land muligheden for selv at påvirke deres fremtid, skriver flyselskabet.

Meldingen fra flyselskabet kommer, efter at Norwegian-ledelsen siden weekenden har forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om piloternes ansættelsesforhold.

Ifølge Norwegian vil de kollektive overenskomster med deres eksisterende rettigheder og betingelser videreføres i de nye selskaber sammen med retten til at strejke.

Overenskomstforhandlingerne kan også genoptages når som helst i de respektive pilotselskaber, lyder det fra Norwegian.

Ifølge meddelelsen er det klare mål, at alle piloter skal have et job i et Norwegian-selskab i fremtiden.

- Den pågående strejke sætter alle arbejdspladser i fare, og denne alvorlige situation skal piloterne selv kunne påvirke udfaldet af, lyder det fra selskabet.

Norwegian skriver, at selskabet og piloternes arbejdsgiver, Norwegian Air Norway, har været tydelige i forhold til, at omkostningsniveauet skal ned og fleksibiliteten op i den skandinaviske forretning, hvis selskabet skal kunne beholde lige så mange piloter som i dag.

- Alternativet er en reducering i bemandingen i Skandinavien, skriver Norwegian.

Virksomhedsoverdragelsen reducerer ifølge flyselskabet også risikoen for en konkurs i Norwegian Air Norway.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip