Norwegian vil flage ud

Ifølge avisen behandler det norske luftfartstilsyn nu sagen.

Planen er, at det billigere personale skal bruges på flyvningerne til og fra New York, Florida og Bangkok, når selskabet indleder de lange flyvninger i slutningen af maj. Og meningen er selvfølgelig at reducere udgifterne og få bedre lønsomhed på satsningen på de lange distancer. Norske lønninger gør det håbløst at konkurrere mod de asiatiske flyselskaber, mener Norwegians chef Bjørn Kjos.

Den norske regering har dog sat en stopper for asiatiske besætninger på de norsk registrerede fly. Og det har sendt Bjørn Kjos tilbage i værkstedet, hvor han har udtænkt ideen med at udflage langdistanceflyene til Irland - som i øvrigt er konkurrenten Ryanairs hjemland.

Ifølge Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik retter selskabet sig efter de norske myndigheders bestemmelser om, at fly med udenlandske besætninger skal være registrerede i udlandet.

»Norwegian har ikke selv haft noget ønske om udlandsregistrering, men dette er den gamle særnorske bestemmelse, som den nuværende regering har valgt at stå fast på,« siger hun til avisen.

Dagens Gossip