Norwegians fly letter og lander indtil videre til tiden

Fire af Norwegians fly er lettet til tiden tidligt mandag morgen fra Københavns Lufthavn i Kastrup, og rejsende kan indtil videre forvente fly til tiden, mens der stadig arbejdes på at afværge en omfattende pilotstrejke.

Det siger Johan Bisgaard Larsen, Norwegians danske informations- og marketingchef.

Tidligt mandag morgen er forhandlingerne mellem piloterne og Norwegian fortsat i gang.

- Forhandlingerne er i gang, og trafikken er derfor normal i øjeblikket. Det håber vi, at den bliver ved med. Vi beder passagerne om at forholde sig til afgangene som normalt, indtil der bliver givet ny besked, siger Johan Bisgaard Larsen.

Samme melding lyder fra hans kolleger i Norge og Sverige.

- Flyene flyver som sædvanligt, indtil vi ved, om der kommer en strejke eller ej, siger kommunikationschefen for Norwegian i Sverige, Charlotte Holmbergh Jacobsson, ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

I tilfælde af en strejke har Norwegian ansat ekstra personale i kundecentret, så passagerne kan få rådgivning og få ombooket deres billetter. Kunderne kan henvende sig telefonisk, på Facebook eller via mail til selskabet.

Bliver strejken en realitet, skal Norwegian ifølge EU's regler om nægtet ombordstigning ombooke passagerne til andre flyselskaber, oplyser direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, til Standby.dk.

Over 600 norske, svenske og danske piloter i lavprisflyselskabet risikerer at gå i strejke mandag på grund af en strid om lønaftaler.

Norwegians struktur skal ændres, og piloterne bliver fremover ansat i nye datterselskaber og ikke moderselskabet.

Piloterne frygter for deres løn- og arbejdsaftaler, og piloternes fagforening har derfor forhandlet med Norwegian siden fredag for at finde en løsning på konflikten.

Fristen udløb ved midnatstid søndag, men parterne valgte at fortsatte møderne natten til mandag bag lukkede døre i arbejdsretten i Oslo.

/ritzau/

Dagens Gossip