Notat punkterer Venstres jobplan

I alt regner Venstre med en besparelse på 1,5 milliarder kroner næste år og fire milliarder om året på sigt. Men det er skudt langt over målet, viser notatet fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Det skriver Politiken søndag.

Beskæftigelsesforslagene i udspillet giver ifølge notatet kun i omegnen af 200 millioner kroner årligt i besparelse.

»Tallene hænger simpelthen ikke sammen. Det kan måske også fortælle noget om, hvad der gemmer sig. Når de direkte ændringer beløber sig til et så lille et beløb, er der kun to andre måder at finde penge på: Enten massive fyringer eller meget, meget kraftige reduktioner af ydelserne«, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

»Det skal kunne betale sig at arbejde«, lyder det fra Venstre, og det vil partiet blandt andet sikre ved at genindføre kontanthjælpsloftet og starthjælpen. Den offentlige jobindsats skal desuden drives langt mere effektivt, mens den private sektor skal spille en større rolle, mener Venstre.

Partiets arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V), giver dog ikke meget for styrelsens gennemregning af udspillet.

»Ministeren har fået Arbejdsmarkedsstyrelsen til med ført hånd at regne på den måde, hun selv synes. Det kan ikke bruges til noget som helst«, siger han til Politiken.

BNB

Dagens Gossip