Novak Djokovic ryger tidligt ud af Wimbledon

Skrevet af admin

02/07/2016

Mest læste i dag

Serberen Novak Djokovic må foreløbig opgive drømmen om at vinde tre Wimbledonturneringer i træk.

Lørdag røg han nemlig ud af årets turnering allerede i tredje runde, da amerikaneren Sam Querrey vandt 3-1 i sæt efter lidt mere end tre timers tennis i London.

7-6, 6-1, 3-6, 7-6 vandt Sam Querrey, der er nummer 41 i verden.

Med nederlaget bliver det heller ikke i år, at Djokovic vinder alle fire grand slam-turneringer i samme kalenderår, som han ellers har sat sig for.

Han manglede kun at vinde Wimbledon og US Open for at blive den første herrespiller til at fuldføre den bedrift siden 1969.

Kampen mod Sam Querrey begyndte fredag, og allerede her var Djokovic i store problemer.

Serberen blev dog reddet af regnvejr, da kampen blev udskudt til lørdag, mens Djokovic var nede 0-2 i sæt.

Udfordreren Sam Querrey lignede først en, der havde fået gummiarm natten over, da han hurtigt kom bagud 0-5 i tredje sæt. Siden fik han pyntet på sætresultatet, men måtte alligevel afgive sættet.

I fjerde sæt fulgtes de to spillere ad, før regnen på ny afbrød kampen. Nede med 5-6 måtte Djokovic gå i omklædningsrummet med visheden om, at han blev nødt til at holde serv efter regnvejrspausen for at forlænge kampen.

Det gjorde Djokovic, som dermed fik næste turneringstruende opgave: at vinde tiebreaken.

Djokovic indledte med et minibreak, men så begyndte serberen at lave unødvendige fejl på stribe.

Bolden blev både sendt uprovokeret ud og over både baglinjen og sidelinjen, og så kunne Sam Querrey overraskende lade sig hylde som vinder af kampen.

I fjerde runde, der svarer til ottendedelsfinalen, skal Querrey møde franskmanden Nicolas Mahut. Han er nummer 51 i verden og mest kendt for at være med i historiens længste tenniskamp. Det var ved Wimbledon i 2010, hvor han tabte til John Isner.

Tidligere lørdag spillede Marin Cilic og Kei Nishikori sig også videre på herresiden. Hos damerne vandt både Simona Halep og Angelique Kerber sine lørdagskampe.

/ritzau/