Novak Djokovic skriver historie med French Open-sejr

Novak Djokovic kan skrive historie, hvis det lykkedes at vinde French Open senere søndag.

Den 28-årige serber jagter sin første French Open-titel nogensinde, efter at han i 2012 og 2014 tabte finalen i grusturneringen til spanske Rafael Nadal.

Han er efterhånden vant til, at folk spekulerer på, hvorvidt han vinder det ene eller det andet.

- Jeg har været i denne situation før, hvor man gætter på, om i år er året eller ej, og om jeg kan vinde titlen eller ej, men det er selvfølgelig meget opmuntrende at vide, at jeg har vundet alle de store ting siden oktober, siger Djokovic ifølge AFP.

Verdensranglistens nummer ét vandt for femte gang Australian Open, da han sejrede i år, og med en sejr søndag over Stanislas Wawrinka er han halvvejs i jagten på en såkaldt "calendar grand slam," som kræver, at man vinder alle fire Grand Slam-titler i samme kalenderår.

Det er kun sket for Don Budge i 1938 og Rod Laver i 1962 og 1969.

Samtidig vil Djokovic med sejren stemple ind i den eksklusive klub af spillere, der har vundet alle fire Grand Slam-titler - majors - i løbet af karrieren, og Djokovic vil blive den ottende spiller, der lykkes med at vinde de fire største tennisturneringer - en såkaldt "career grand slam."

Det er tidligere sket for Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, André Agassi, Roger Federer og Rafael Nadal.

Novak Djokovic anses som favorit mod Stanislas Wawrinka, og har vundet fem ud af de to spilleres seks indbyrdes opgør på grus.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip