Novembersolen viser sig glimtvis i grå og varm uge

November.

Alene ordet kan lede tankerne hen på uldne tæpper og varme drikke.

Men selvom kalenderbladet netop er vendt, byder første uge af november ikke på den klassiske menu med regn, blæst og tiltagende kuldegrader.

I stedet kan vi vente os gråvejr med enkelte glimt til solen og temperaturer, der nærmer sig det dobbelte af det normale.

- Gennemsnitstemperaturen for en normal november er 7,9 grader. Alle dage i denne uge får vi mellem ti og 13 grader, så det er i bund og grund nogle lune novemberdage, vi har foran os, siger meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

De første par dage kan tågebanker genere morgentrafikken flere steder i landet. Det er den varme og fugtige luft sydfra, der kan svække udsynet en smule.

Det fordufter i løbet af ugen, der generelt set er præget af gråvejr, men solen vil vise sig i de fleste landsdele i løbet af ugen.

- I dag er det Vendsyssel, der får lidt sol. Tirsdag kan der komme en lille smule sol i den sydøstlige del af landet, onsdag er der bedst chance for sol i Jylland, og sådan fordeler det sig nogenlunde jævnt over hele landet i løbet af ugen.

- Den dag, hvor der er størst chance for sol i hele landet - på samme tid - er lørdag, siger Michael Skelbæk.

- Torsdag kan hele landet dog forvente regnvejr, tilføjer han.

Oktober, som vi netop har forladt, har været en af de tørreste i landet siden 1970'erne. November har i gennemsnit 20 nedbørsdage, så man skal nok ikke forvente en gentagelse af oktober.

- Men på den anden siden er der ikke noget, der bare minder om nattefrost, så langt som prognoserne rækker, siger Michael Skelbæk.

/ritzau/

Dagens Gossip