Novo er knap 1000 milliarder værd efter positivt studie

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Lovende forsøgsresultater med diabetesmidlet Victoza har fået Novo Nordisk-aktien til at buldre i vejret.

De gode resultater kan være med til at booste salget, og investorerne var da også hurtige til at reagere positivt på resultaterne.

Novo-aktien endte fredag med at stige 6,5 procent til 379,60 kroner. Det var aktiens bedste børsdag i et år, og medicinalselskabets værdi steg i forhold til torsdag med 60 milliarder kroner til 976 milliarder.

Resultaterne af studiet med 9300 patienter viser, at Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-problemer, som diabetespatienter har forhøjet risiko for.

Tidligere har kun én anden konkurrent - nemlig amerikanske Eli Lilly - kunnet vise lignende resultater. De er kommet under studier af diabetespillen Jardiance, som bliver udviklet i samarbejde med selskabet Boehringer Ingelheim.

- Der var i aktiekursen indbygget en smule forhåbning om, at Victoza ville vise såkaldt superiority, men det var ikke til fulde indregnet, hvilket fredagens kursreaktion understreger, siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Alm. Brand Markets kalder resultaterne for positive. Analytiker Michael Friis Jørgensen skriver i en analyse, at udsigterne for Novo Nordisks salg i 2017-2018 er blevet mere positive. Han anbefaler "køb".

Studieresultaterne sikrede i det hele taget en pæn dag på det danske aktiemarked. C20 Cap-indekset steg 1,4 procent til indeks 1014,66 trukket op af medicinalaktien.

I den pæne ende af C20 steg også serviceselskabet ISS med 2,3 procent til 245 kroner.

Også aktier som A.P. Møller-Mærsk, Jyske Bank, Coloplast og Pandora steg med mere end 1 procent fredag.

/ritzau/