Novo-fond hælder 100 millioner i skole

Novo Nordisk Fonden sidder via holdingselskabet Novo A/S på omtrent 25 procent af ejerskabet af både medicinalselskabet Novo Nordisk og enzymproducenten Novozymes, hvilket gør den til en af de store og kapitaltunge fonde i Danmark.

Ejendomsfonden fastslår, at donationen betyder, at projektet nu kan realiseres, og at faglokalerne vil få »udstyr i verdensklasse«.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, forklarer, at der er tale om en særbevilling i anledningen af 90-året for fremstillingen af den første insulin i Danmark, og at fonden med donationen vil understøtte interessen for dans forskning.

»Med støtten til etablering af Copenhagen International School i Nordhavn ønsker Novo Nordisk Fonden at medvirke til at gøre Danmark attraktiv for internationale arbejdstagere, herunder at understøtte internationaliseringen af Københavns-regionens forskningsmiljøer,« siger Sten Scheibye i meddelelsen og tilføjer:

»Samtidig ønsker fonden at understøtte, at undervisningen inden for bl.a. naturvidenskab kan foregå i nyskabende og avancerede faciliteter. Dette kan medvirke til, at interessen for naturvidenskab stimuleres og udvikles, hvilket vil styrke dansk forskning på langt sigt.«

Copenhagen International School hører hjemme i Hellerup. Den har omtrent 1.200 elever i alderen fra tre til 19 år. Siden åbningen af en afdeling på Østerbro i 2011 har der været en elevtilgang på omtrent 40 procent - det fra knap 600 til nu over 800 elever. Med etableringen af afdelingen Nordhavn forudser skolen, at væksten vil kunne fortsætte. Den nye skole forventes klar til indflytning i august 2016.

 

Dagens Gossip