Novo Nordisk får aktietæsk efter lunkent regnskab

At den danske medicinalgigant Novo Nordisk torsdag morgen præsenterede et skuffende kvartalsregnskab, kunne ikke skjules, da aktiemarkedet lukkede torsdag.

Novo Nordisk endte således i bunden af det danske C20-indeks med et fald på hele 7,4 procent til 914 kroner. Dermed trak Novo Nordisk hele det danske indeks ned i minus.

Selv om selskabet kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 24,7 milliarder kroner - en stigning på 22 procent i forhold til perioden sidste år - levede resultatet ikke op til forventningerne.

Novos driftsresultat, EBIT, landede på 7992 millioner kroner mod analytikerforventningen på 8139 millioner kroner, mens bundlinjen gav et nettooverskud på 6415 millioner kroner mod analytikernes medianbud på 6496 millioner kroner.

Det var primært diabetesforretningen, der normalt trækker en stor del af læsset for Novo Nordisk, der var under forventningerne. Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er Novo-analytiker hos Sydbank.

- Diabetesforretningen udvikler sig bare ikke helt, som markedet havde forventet. Jeg hæfter mig særligt ved, at de moderne insuliner Novo rapid og Novo miks har haft en afdæmpet udvikling på det amerikanske marked, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau.

Den danske sundhedsplejevirksomhed Coloplast var torsdagens solstrålehistorie på aktiemarkedet. Coloplast endte dagen i rekordniveauet 358,2 kroner - et løft på 10,1 procent - efter at have præsenteret et kvartalsregnskab, der overgik forventningerne.

/ritzau/

Dagens Gossip